Over ons

Welkom bij Huisartsenpraktijk de Molen. Huisartsenpraktijk de Molen is gevestigd in het eerstelijnscentrum Het Foort. Vanuit deze plek staan wij ‘ouderwets’ dicht bij onze patiënten. Het zorggebied van Huisartsenpraktijk de Molen is gericht op het dorp Scherpenzeel en haar landelijke buitengebied. De huisarts is verplicht om binnen maximaal 15 minuten bij u te kunnen zijn.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn willen wij u met deze website op de hoogte brengen van de gang van zaken binnen de praktijk. Klik hierboven op de verschillende kopjes voor verdere informatie over onze praktijk, hoe u ons kunt contacteren, links naar gecontroleerde medische informatie en verschillende formulieren.

U kunt ook herhaalrecepten via de website aanvragen, klik hiervoor op het tabblad "herhaalrecepten".

De praktijk is op werkdagen geopend van 8:00-17:00 uur. Tussen 10:30 en 11:00 uur is de praktijk alleen bereikbaar voor spoedgevallen in verband met praktijkoverleg. Als u belt buiten onze openingstijden wordt u doorverwezen naar de huisartsenpost Eemland of Ede, afhankelijk van uw woonplaats. Scherpenzeel, Woudenberg en de Glind vallen onder het verzorgingsgebied Eemland. Telefooon: 085-773 11 00. Indien u woonachtig bent in Renswoude, Amerongen en Overberg valt u onder het verzorgingsgebied van de huisartsenpost Ede. Telefoonnummer: 0318-200 800.

Wij stellen ons hieronder graag aan u voor.

Pauline van der Logt, Huisarts

Per 1 januari 2016 heb ik de praktijk overgenomen van dokter Beunders, waar ik eerder met veel plezier als waarnemer werkte. Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik werk samen met dokter Marije Lenselink als mijn vaste waarnemer, die op maandag, woensdag en vrijdag werkt, en af en toe ook op andere dagen.

Na mijn studie geneeskunde en daarna mijn huisartsopleiding te hebben afgerond in 2009 heb ik in diverse huisartsenpraktijken en verpleeghuizen gewerkt, onder andere in Leiden, Noordwijk, Amersfoort en Renkum.

Een band opbouwen met mijn patiënten en de gezinsverbanden leren kennen vind ik belangrijk. Het vak van huisarts in de volle breedte toepassen, luisteren naar het verhaal van mijn patiënten en samen tot een goede behandeling komen, er zijn voor mijn patiënten en het met elkaar samenwerken in een eerstelijnscentrum geven mij veel voldoening.

Kortom, ik wil graag een huisarts zijn waar mensen met grote en kleine problemen zich gehoord en begrepen voelen. Met mijn man Jacco en zoontje Moos woon ik in Amersfoort. Ik hoop dat u zich welkom voelt in onze praktijk!

Marije Lenselink-Grasman, Huisarts

Tijdens de co-schappen van mijn studie geneeskunde heeft de huisartsgeneeskunde mijn hart gestolen. In 2013 startte ik dan ook de driejarige huisartsopleiding aan het AMC te Amsterdam, waarna ik ruim een jaar als waarnemend huisarts werkzaam ben geweest in diverse huisartspraktijken.Voor de huisartsopleiding heb ik in totaal 2 jaar gewerkt als arts-assistent kindergeneeskunde en poortarts voor urologie, neurologie en oogheelkunde. Daarnaast heb ik in een verpleeghuis en binnen de psychiatrie werkervaring opgedaan.

Oorspronkelijk kom ik uit het dorpje Maarn. Mijn man en ik hebben de wens opgevat meer richting het groen te verhuizen. Onze keus is op Leusden gevallen, van waaruit Scherpenzeel uitstekend te bereiken is.

Binnen de huisartsgeneeskunde ben ik helemaal op mijn plek. Het contact met mensen van jong tot oud, de diverse ziektebeelden, maken mijn werkdag ongelooflijk afwisselend en ervaar ik het als het mooiste vak van de wereld. Ik ben opgeleid om volgens de meest actuele richtlijnen en standaarden te werken, maar probeer samen met mijn patiënt tot een passend beleid op maat te komen. Mijn vaste werkdagen betreffen de maandag, woensdag en vrijdag, daarnaast kunt u mij af en toe ook op een andere dag treffen.

Ik hoop u met een open en vriendelijke houding te mogen ontvangen in mijn spreekkamer!

Thyra van der Wijk, AIOS

Per 1 september 2020 mag ik huisartsenpraktijk de Molen versterken als huisarts in opleiding. In de zomer van 2018 ben ik afgestudeerd als arts aan de VU in Amsterdam, en heb daarna gewerkt in het ziekenhuis bij de maag-darm-lever afdeling, vervolgens bij 2 verschillende verpleeghuizen, en op een huisartsenpost voor onverzekerde patiënten.

Over de jaren heen ben ik veel verhuisd, maar een groot deel van mijn schooltijd ben ik opgegroeid in Elburg en omgeving, waardoor ik me in het landelijke Scherpenzeel goed thuis voel. Ik hou van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, skeeleren, lees graag boeken en hou van schilderen. Ik ben sinds een jaar getrouwd en woon samen met mijn man en 2 katten nu nog in Amsterdam, maar hopelijk mogen we heel binnenkort naar een woning in Zeist verhuizen. Ik ben erg geïnteresseerd in de mens als geheel. Als er klachten optreden gaat het meestal niet alleen om een lichamelijk probleem, maar zijn hier ook een geestelijke toestand, werk of bepaalde activiteiten bij betrokken. De breedheid en afwisseling in het huisartsen vak trekt me erg, en daarom ben ik ook enthousiast om het komende jaar in deze leuke praktijk het vak verder te mogen ontdekken!

Judith van Viegen, doktersassistente

Na het behalen van het diploma Doktersassistente en Secretaresse in het jaar 2000 ben ik werkzaam geweest in het UMC te Utrecht. Na enkele jaren ben ik volledig voor ons (op)groeiende gezin gaan zorgen. Vanaf januari 2020 kom ik het team van de doktersassistenten binnen praktijk de Molen aanvullen. Het dynamische beroep van doktersassistente is nooit saai. Het contact met u als medemens is één van de mooiste aspecten van dit vak. Nu en in de toekomst bied ik u graag een luisterend oor en een zorgvolle afwikkeling van alle medische en administratieve handelingen.

Jannie van de Pol-Threels, doktersassistente en praktijkondersteuner

Tijdens de opleiding doktersassistente ben ik in 2002 fulltime in de huisartspraktijk van Jo Beunders gaan werken. Naast het assistente werk heb ik verschillende eigen spreekuren nadat ik in 2007 de opleiding praktijkondersteuner heb afgerond. Spreekuur o.a. in diabetes mellitus, astma/copd, preventie hart en vaatziekte en cervixuitstrijkjes. Sinds ik moeder geworden ben van een dochter en zoon, werk ik op de maandag en dinsdag. Ik werk inmiddels 13 jaar met veel plezier in Scherpenzeel.

Simone van Duinkerken, doktersassistente en SOH

Na de afronding van de opleiding verpleegkundige heb ik besloten om in een huisartsenpraktijk te gaan werken. Hiervoor ben ik de opleiding doktersassistente gestart en heb deze afgerond in juni 2015. Het mooiste van deze werkomgeving vind ik de afwisseling tussen administratieve taken en de persoonlijke omgang met patiënten, het meedenken en het bieden van een luisterend oor. Ik werk met veel plezier 5 dagen in de week. In augustus 2018 heb ik vol enthousiasme de opleiding SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) afgerond waardoor ik nu op meerdere momenten in de week een eigen spreekuur draai. Mijn spreekuur bestaat o.a. uit keel- en voorhoofdsholteontstekingen, wondzorg, enkelblessures, tekenbeten etc. Voor verdere info, zie nieuws SOH op de home page.

Marchien van Dijk, praktijkverpleegkundige ouderenzorg

Mijn naam is Marchien van Dijk-Kaihatu. In 1994 heb ik de opleiding tot Hoger Beroeps Verpleegkundige (HBOV) aan de Christelijke Hoge School in Ede afgerond. Tijdens en na die opleiding was ik gedurende vele jaren werkzaam als Coördinerend Wijkverpleegkundige. In 2001 ben ik in die functie in Scherpenzeel terecht gekomen en wilde daar graag blijven door de kleinschaligheid en de korte lijnen tussen de eerstelijns hulpverleners die ik leerde kennen in het WelzijnsTeam. Vanaf 2005 mocht ik daarnaast ook voor de huisartsen huisbezoeken afleggen en in 2011 ben ik uiteindelijk als Praktijkverpleegkundige Ouderen volledig bij hen in dienst gekomen. Mijn taken richten zich met name op het bezoeken van de ouderen, die om welke reden dan ook kwetsbaar zijn geworden en om samen met hen en de huisarts te zoeken naar verbeteringen in de situatie en het ondersteunen bij het ouder worden. Dat kan op sociaal, lichamelijk of geestelijk niveau zijn. Er zijn in de gezondheidszorg voortdurend vele ontwikkelingen waarvan ik op de hoogte probeer te blijven om u, namens de huisarts, zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Petra van Weenen, doktersassistente

Nadat ik al een poosje in de praktijk werkzaam was als invalassistente , mag ik mij toevoegen aan het team van Pauline van der Logt. Ik werk sinds 22 jaar als doktersassistente met heel veel plezier. Na jaren in Rotterdam en Ridderkerk gewerkt te hebben heb ik de nodige ervaring opgedaan in zowel een stadspraktijk als een dorpspraktijk. Het mooiste van het werk vind ik de persoonlijke zorg naar de patiënt en het luisterend oor, samen zoeken naar een oplossing, en het staan tussen de dokter en de patiënt om zo een band op te bouwen en te kunnen helpen zo goed als mogelijk is. Voor sommigen ben ik al een bekend gezicht, voor anderen helemaal nieuw. De plaats in het nieuwe team voelt goed en samen gaan wij voor een fijne samenwerking.

Caroline Brand, praktijkondersteuner GGZ

Na het afronden van mijn studie psychologie heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt. Na 10 jaar vond ik dat welletjes en heb met veel plezier de switch gemaakt naar de sector welzijn en zorg. Het werken met jongeren met leer- en gedragsstoornissen, groepswerk in verschillende psychiatrische settings en ambulante (gezins)begeleiding hebben ervoor gezorgd dat ik me tot een generalist heb kunnen ontwikkelen.

Sinds mei 2016 ben ik in werkzaam als Poh GGZ bij praktijk De Molen. Dit houdt in dat ik me bezighoud met het adviseren, ondersteunen en begeleiden van patiënten met psychische en/of psychosociale problemen. Het werken met verschillende mensen en het praten over wat hen bezighoudt, combineer ik met een gezonde nieuwsgierigheid naar wat hen drijft. Ik ga graag uit van wat mensen wél kunnen, hou van laagdrempelige toegang, náást mensen staan en een oplossingsgerichte aanpak. Dat zijn dan ook de dingen die me aanspreken als Poh GGZ en het samenwerken in de huisartsenpraktijk.

Ik ben aanwezig in het eerstelijnscentrum op woensdag, donderdag en vrijdag. En als het echt niet anders kan, kom ik ook bij mensen thuis. Samen gaan we voor het herstel van de eigen kracht; daarin denk en loop ik graag een eindje met je mee!

Jacco Burbach, praktijkmanager

Ik hou mij binnen huisartsenpraktijk de Molen bezig met de niet-medische zaken als financiën, administratie, inkoop, etc. Daarnaast werk ik samen met Pauline aan het continu verbeteren van de kwaliteit in de praktijk zodat de zorg zo optimaal mogelijk wordt en zo goed mogelijk aansluit bij de behoeftes van de patiënt. Ik heb de opleiding bedrijfskunde gedaan en heb veel ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven. Samen met Pauline en onze zoon Moos wonen we in Amersfoort.