Over ons

Welkom bij Huisartsenpraktijk de Molen. Huisartsenpraktijk de Molen is gevestigd in het nieuwe eerstelijnscentrum Het Foort. Vanuit deze plek staan wij ‘ouderwets’ dicht bij onze patiënten.

Het zorggebied van Huisartsenpraktijk de Molen is gericht op Scherpenzeel en haar nabije omgeving. Ook vanuit de dorpen Woudenberg, Renswoude, de Glind en Achterveld en het tussenliggende landelijke gebied bent u welkom bij de Molen.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn willen wij u met deze website op de hoogte brengen van de gang van zaken binnen de praktijk. Klik hierboven op de verschillende kopjes voor verdere informatie over onze praktijk, hoe u ons kunt contacteren, links naar gecontroleerde medische informatie en verschillende formulieren.

U kunt ook herhaalrecepten via de website aanvragen, klik hiervoor op het tabblad "herhaalrecepten".

De praktijk is op werkdagen geopend van 8:00-17:00 uur. Als u belt buiten onze openingstijden wordt u doorverwezen naar de huisartsenpost.

Wij stellen ons hieronder graag aan u voor.

Pauline van der Logt, Huisarts

Per 1 januari 2016 heb ik de praktijk overgenomen van dokter Beunders, waar ik eerder met veel plezier als waarnemer werkte. Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik werk samen met dokter Marije Lenselink-Grasman als mijn vaste waarnemer, die op maandag en donderdag werkt, en af en toe ook op andere dagen.

Na mijn studie geneeskunde en daarna mijn huisartsopleiding te hebben afgerond in 2009 heb ik in diverse huisartsenpraktijken en verpleeghuizen gewerkt, onder andere in Leiden, Noordwijk, Amersfoort en Renkum. Ik heb extra ervaring in psychiatrie en verslavingszorg. Daarnaast behoren chirurgische ingrepen en dermatologie ook tot mijn interessegebied.

Een band opbouwen met mijn patiënten en de gezinsverbanden leren kennen vind ik belangrijk. Het vak van huisarts in de volle breedte toepassen, luisteren naar het verhaal van mijn patiënten en samen tot een goede behandeling komen, er zijn voor mijn patiënten en het met elkaar samenwerken in een eerstelijnscentrum geven mij veel voldoening.

Kortom, ik wil graag een huisarts zijn waar mensen met grote en kleine problemen zich gehoord en begrepen voelen. Met mijn man Jacco en zoontje Moos woon ik in Amersfoort. Ik hoop dat u zich welkom voelt in onze praktijk!

Marloes Radermacher, Huisarts

Ik zal de komende maanden in deze praktijk werkzaam zijn als waarnemend huisarts, voornamelijk op de maandag en donderdag maar mogelijk ook op andere dagen. Ik heb mijn studie geneeskunde in Amsterdam gevolgd en voorafgaand aan de huisartsopleiding in Utrecht ben ik als arts met name werkzaam geweest binnen de Psychiatrie. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant, maar woon nu samen met mijn echtgenoot en ons kersverse dochtertje Merel in Utrecht. De veelzijdigheid aan patiënten en klachten die je als huisarts in de spreekkamer ziet, maken wat mij betreft de huisartsgeneeskunde het mooiste vak om als dokter te mogen beoefenen. Daarbij krijg je als huisarts de kans om een band op te bouwen met de patiënten. En in een open en vertrouwelijke sfeer niet alleen de lichamelijke aspecten te bespreken, maar mogelijk ook de psychische en sociale kanten ervan, zodat je als huisarts de hele mens behandeld.

Marije Lenselink-Grasman, Huisarts

Tijdens de co-schappen van mijn studie geneeskunde heeft de huisartsgeneeskunde mijn hart gestolen. In 2013 startte ik dan ook de driejarige huisartsopleiding aan het AMC te Amsterdam, waarna ik ruim een jaar als waarnemend huisarts werkzaam ben geweest in diverse huisartspraktijken.Voor de huisartsopleiding heb ik in totaal 2 jaar gewerkt als arts-assistent kindergeneeskunde en poortarts voor urologie, neurologie en oogheelkunde. Daarnaast heb ik in een verpleeghuis en binnen de psychiatrie werkervaring opgedaan.

Oorspronkelijk kom ik uit het dorpje Maarn. Mijn man en ik hebben de wens opgevat meer richting het groen te verhuizen. Onze keus is op Leusden gevallen, van waaruit Scherpenzeel uitstekend te bereiken is.

Binnen de huisartsgeneeskunde ben ik helemaal op mijn plek. Het contact met mensen van jong tot oud, de diverse ziektebeelden, maken mijn werkdag ongelooflijk afwisselend en ervaar ik het als het mooiste vak van de wereld. Ik ben opgeleid om volgens de meest actuele richtlijnen en standaarden te werken, maar probeer samen met mijn patiënt tot een passend beleid op maat te komen. Mijn vaste werkdagen betreffen de maandag en donderdag, daarnaast kunt u mij af en toe ook op een andere dag treffen.

Ik hoop u met een open en vriendelijke houding te mogen ontvangen in mijn spreekkamer!

Jannie van de Pol-Threels, doktersassistente en praktijkondersteuner

Tijdens de opleiding doktersassistente ben ik in 2002 fulltime in de huisartspraktijk van Jo Beunders gaan werken. Naast het assistente werk heb ik verschillende eigen spreekuren nadat ik in 2007 de opleiding praktijkondersteuner heb afgerond. Spreekuur o.a. in diabetes mellitus, astma/copd, preventie hart en vaatziekte en cervixuitstrijkjes. Sinds ik moeder geworden ben van een dochter en zoon, werk ik op de maandag en dinsdag. Ik werk inmiddels 13 jaar met veel plezier in Scherpenzeel.

Simone van Duinkerken, doktersassistente

Na de afronding van de opleiding verpleegkundige heb ik besloten om in een huisartsenpraktijk te gaan werken. Hiervoor ben ik de opleiding doktersassistente gestart en heb deze afgerond in juni 2015. Het mooiste van deze werkomgeving vind ik de afwisseling tussen administratieve taken en de persoonlijke omgang met patiënten, het meedenken en het bieden van een luisterend oor. Ik werk met veel plezier 5 dagen in de week.

Marchien van Dijk, praktijkverpleegkundige ouderenzorg

Mijn naam is Marchien van Dijk-Kaihatu. In 1994 heb ik de opleiding tot Hoger Beroeps Verpleegkundige (HBOV) aan de Christelijke Hoge School in Ede afgerond. Tijdens en na die opleiding was ik gedurende vele jaren werkzaam als Coördinerend Wijkverpleegkundige. In 2001 ben ik in die functie in Scherpenzeel terecht gekomen en wilde daar graag blijven door de kleinschaligheid en de korte lijnen tussen de eerstelijns hulpverleners die ik leerde kennen in het WelzijnsTeam. Vanaf 2005 mocht ik daarnaast ook voor de huisartsen huisbezoeken afleggen en in 2011 ben ik uiteindelijk als Praktijkverpleegkundige Ouderen volledig bij hen in dienst gekomen. Mijn taken richten zich met name op het bezoeken van de ouderen, die om welke reden dan ook kwetsbaar zijn geworden en om samen met hen en de huisarts te zoeken naar verbeteringen in de situatie en het ondersteunen bij het ouder worden. Dat kan op sociaal, lichamelijk of geestelijk niveau zijn. Er zijn in de gezondheidszorg voortdurend vele ontwikkelingen waarvan ik op de hoogte probeer te blijven om u, namens de huisarts, zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Petra van Weenen, doktersassistente

Nadat ik al een poosje in de praktijk werkzaam was als invalassistente , mag ik mij toevoegen aan het team van Pauline van der Logt. Ik werk sinds 22 jaar als doktersassistente met heel veel plezier. Na jaren in Rotterdam en Ridderkerk gewerkt te hebben heb ik de nodige ervaring opgedaan in zowel een stadspraktijk als een dorpspraktijk. Het mooiste van het werk vind ik de persoonlijke zorg naar de patiënt en het luisterend oor, samen zoeken naar een oplossing, en het staan tussen de dokter en de patiënt om zo een band op te bouwen en te kunnen helpen zo goed als mogelijk is. Voor sommigen ben ik al een bekend gezicht, voor anderen helemaal nieuw. De plaats in het nieuwe team voelt goed en samen gaan wij voor een fijne samenwerking.

Jacco Burbach, Praktijkmanager

Ik hou mij binnen huisartsenpraktijk de Molen bezig met de niet-medische zaken als financiën, administratie, inkoop, etc. Daarnaast werk ik samen met Pauline aan het continu verbeteren van de kwaliteit in de praktijk zodat de zorg zo optimaal mogelijk wordt en zo goed mogelijk aansluit bij de behoeftes van de patiënt. Ik heb de opleiding bedrijfskunde gedaan en heb veel ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven. Samen met Pauline en onze zoon Moos wonen we in Amersfoort.

Elmira Nijsse, Praktijkondersteuner ggz

Ik ben Elmira Nijsse en ik werk als praktijkondersteuner-GGZ in De Molen. Na de afronding van mijn opleiding tot psycholoog, heb ik in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Daar richtte ik me voornamelijk op angst- en stemmingsproblematiek. Sinds 2014 werk ik als POH-GGZ in de huisartsenpraktijken in Scherpenzeel. In mijn werk vind ik het belangrijk dat u/jij de ruimte krijgt om te vertellen wat je bezig houdt en waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Ik bied vervolgens passende begeleiding/ondersteuning bij het hanteren van de klachten. Soms is het nodig om door te verwijzen naar gespecialiseerde hulp.